Liz Truss: Marea Britanie va menţine solidaritatea cu Ucraina cât va fi necesar

Premierul britanic, Liz Truss, a reafirmat miercuri, la conferinţa Partidului Conservator, susţinerea pentru Ucraina, declarând că este vorba de o luptă pentru securitatea tuturor ţărilor şi pentru democraţie.

149 afișări
Imaginea articolului Liz Truss: Marea Britanie va menţine solidaritatea cu Ucraina cât va fi necesar

"Ucraina nu luptă doar pentru securitatea sa, ci pentru securitatea tuturor. Este o luptă pentru liberatate şi pentru democraţie în întreaga lume", a afirmat Liz Truss, conform cotidianului Le Monde, denunţând "războiul brutal" lansat de preşedintele rus, Vladimir Putin.

"Anexarea ilegală a teritoriului ucrainean de către Vladimir Putin este doar cea mai recentă acţiune din campania sa în scopul distrugerii democraţiei şi încălcării dreptului internaţional. (...) Vom rămâne de partea prietenilor noştri ucraineni cât va fi necesar. Ucraina poate câştiga, Ucraina trebuie să câştige şi Ucraina va câştiga. Ştiu că preşedintele Volodimir Zelenski şi poporul ucrainean vor aprecia solidaritatea noastră în această perioadă foarte, foarte dificilă", a subliniat Liz Truss în discursul rostit la conferinţa Partidului Conservator britanic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici