- Home
- Externe
- (10.11.2019, 11:00)
- Ioana Scholler
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Lockheed SR-71: Avionul din Războiul Rece care încă este cea mai rapidă aeronavă din lume
Aeronava Lockheed SR-71, creată în secret în anii 1950, a zburat cu succes până la limita spaţiului şi a depăşit viteza unei rachete. Până în prezent, avionul deţine recordul pentru cea mai înaltă altitudine atinsă în timpul unui zbor pe plan orizontal, precum şi recordul pentru cea mai rapidă viteză atinsă de o aeronavă care nu este propulsată de o rachetă.
1190 afişări

SR-71 Blackbird: Avionul din Războiul Rece care încă mai este cea mai rapidă aeronavă
SR-71 face parte dintr-o „familie” de aeronave de spionaj construite special pentru a explora teritoriul inamicului, fără a fi doborâte sau chiar detectate, acestea fiind create într-o eră în care sateliţii sau dronele nici măcur nu existau.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O femeie care ar fi murit de Covid, a reapărut după 10 zile. Rudelor li s-a spus că a fost îngropată
-
Relaxare vs. epidemia cu noua tulpină. Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: „A fost decisă în baza unei HG semnate chiar de ministrul Vlad Voiculescu”
-
Anthony Fauci: Americanii să se aştepte la ce e mai rău în legătură cu noua tulpină a Covid
-
Medic arestat. Şeful unităţii de primiri urgenţe al unui spital din Brescia, în arest după ce ar fi ucis doi bolnavi
„Construcţia aeronavei arată mai mult organic decât mecanic. Majoritatea avioanelor convenţionale arată de parcă cineva le-a construit, în timp ce acesta arată de parcă s-a format singură”, a adăugat Merlin.
Datorită faptului că aeronava a fost proiectată pentru a zbura cu o viteză mai mare de 3.200 de kilometri pe oră, fricţiunea cu atmosfera din jur ar încinge fuzelajul până la punctul de topire. De aceea, avionul a fost construit din titaniu, un metal care poate rezista la temperaturi extrem de ridicate şi care este mult mai uşor decât oţelul.
Modelele iniţiale erau complet nevopsite, având o „piele” argintie de titaniu. Acestea au fost vopsite în negru pentru prima dată în 1964, după ce a fost descoperit faptul că vopseaua neagră – care absoarbe cu eficienţă şi emite căldura – ar putea ajuta la diminuarea temperaturii întregului corp al aeronavei. Astfel, aeronava „Blackbird” s-a născut.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






ULTIMA ORǍ
vezi mai multe