Locuinţele unor cetăţeni americani, atacate cu rachete în Yemen

Trei rachete au fost lansate duminică asupra locuinţelor unor experţi petrolieri americani din capitala yemenită Sanaa, situate în apropierea unui cartier rezidenţial pentru străini, au declarat mai mulţi locuitori.

13 afișări
Imaginea articolului Locuinţele unor cetăţeni americani, atacate cu rachete în Yemen

Locuinţele unor cetăţeni americani, atacate cu rachete în Yemen (Imagine: Mediafax Foto)

Un oficial din domeniul securităţii a declarat că atacurile nu s-au soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale, fără a oferi detalii privind originea incidentelor.

O sursă din acelaşi domeniu a confirmat tirurile cu rachete, dar nu a oferit detalii, în special locul de unde au fost lansate proiectilele.

Locuitorii au declarat că rachetele au căzut duminică seară în apropierea vilelor locuite de experţi petrolieri americani, angajaţi ai fostei companii americane Hunt Oil, prelutată de statul yemenit sub denumirea de Safer.

Locuinţele se află în imediata apropiere a unui complex rezidenţial din cartierul Al-Hadda din sud-vestul capitalei Sanaa. Străinii, occidentali şi arabi, locuiesc în acest complex unde se află, de asemenea, birourile companiei Safer.

Poliţia a încercuit imediat zona, potrivit martorilor, şi a blocat străzile care duc spre ambasada Statelor Unite, situată în nord-estul capitalei yemenite.

Potrivit martorilor, străinii au fost evacuaţi în cursul serii din sectorul vizat de atac în cadrul unei operaţiuni coordonate de serviciile de securitate yemenite şi de ambasada Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici