Locuitorii de pe insula spaniolă La Palma sunt sfătuiţi să poarte măşti pentru prima dată de la începutul erupţiei. Trei oraşe au interzis deplasările

  • Autorităţile de pe insula spaniolă La Palma au ordonat luni locuitorilor din trei oraşe să rămână în case după ce un nou val de lavă provenit de la vulcanul Cumbre Vieja a ajuns în ocean.
  • Oamenii din Santa Cruz sunt sfătuiţi să poarte măşti, pentru prima dată de la începutul erupţiei.
838 afișări
Imaginea articolului Locuitorii de pe insula spaniolă La Palma sunt sfătuiţi să poarte măşti pentru prima dată de la începutul erupţiei. Trei oraşe au interzis deplasările

Sursa foto: profimedia

Un nou val de lavă provenit de la vulcanul Cumbre Vieja, care erupe de două luni, a ajuns în apă în jurul prânzului, la câţiva kilometri de locul în care două fluxuri anterioare au atins marea.

Imaginile filmate cu drona arată nori albi ieşind din apă, scrie Reuters.

Locuitorilor din Tazacorte, San Borondon şi din unele zone din El Cardon li s-a spus să rămână în casă, cu uşile şi ferestrele închise, din cauza gazelor nocive pentru sănătate.

Soldaţii de la Unitatea Militară de Urgenţă au fost detaşaţi pentru a măsura calitatea aerului în zonă.

De asemenea, aeroportul a fost închis şi este posibil să rămână astfel până la 48 de ore din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a declarat Miguel Angel Morcuende, coordonatorul celulei de urgenţă înfiinţată după erupţie.

Locuitorii din capitala Santa Cruz au fost sfătuiţi să poarte măşti pentru prima dată de la începutul erupţiei, din cauza concentraţiilor ridicate de dioxid de sulf din aer.

Potrivit programului Copernicus, râurile de lavă au avariat sau distrus aproximativ 2.650 de clădiri începând cu 19 septembrie, ducând la evacuarea a mii de persoane din case.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici