Locuitorii de pe o insulă italiană sunt suspecţi de furt. „Sentimentul este acela de a avea un hoţ în familie”

  • Uşile fără zăvoare sunt deja o amintire frumoasa pe insula Capraia din Italia, care are doar 200 de locuitori.
  • Zecile de furturi au fost realizate iarna trecută, când turiştii nu au putut vizita insula din cauza pandemiei. „Stânca celor trei vulcani” pare să se fi transformat într-un roman de Agatha Christie.
  • Cel mai recent furt a fost unul în valoare de 60 de mii de euro.
1913 afișări
Imaginea articolului Locuitorii de pe o insulă italiană sunt suspecţi de furt. „Sentimentul este acela de a avea un hoţ în familie”

Locuitorii de pe o insulă italiană sunt suspecţi de furt. „Sentimentul este acela de a avea un hoţ în familie”

Primarul Marida Bessi: „Riscul este ca sentimentul de comunitate pe care l-am avut întotdeauna să fie deteriorat”.

De ceva timp, locuitorii îşi aruncă priviri ciudate, încuie uşile şi ferestrele, instalează camere de supraveghere. „Şi este un lucru foarte trist, deoarece sentimentul este acela de a avea un hoţ în familie”, explică Fabio Mazzei, antreprenor şi viceprimar, potrivit Corriere.

Nici măcar el nu a reuşit să scape de hoţul misterios care se ascunde pe insulă. „Mi-au luat seiful pe care îl ascundeam într-o piesă de mobilier din casă. Erau mulţi bani şi bijuterii. S-a întâmplat în noiembrie şi au venit în ziua potrivită, ştiau că mă duc la Pisa pentru o vizită. Ştiau foarte bine casa”, a declarat acesta.

Pentru ultima lovitură, cea mai mare, încă o dată hoţii (sau hoţul) au acţionat fără a greşi. Camera de supraveghere a fost dezactivată, iar aceştia au reuşit să deschidă seiful. „Unde am păstrat 60 de mii de euro, economiile mele, deoarece de anul trecut singura bancă de pe insulă s-a închis”, spune proprietarul Alessandro Santinelli.

Primarul Marida Bessi, care este şi preşedinta provinciei Livorno a spus: „Ştii pentru ce îmi pare cel mai rău? Există riscul ca sentimentul de comunitate pe care l-am avut întotdeauna să fie deteriorat . De aceea furturile din timpul iernii, când suntem doar noi, sunt o lovitură ”.

Insula este un paradis şi nu întâmplător, vara, când vin peste 4.000 de turişti, sosesc şi chipuri celebre. La fel ca fostul antrenor al echipei naţionale Marcello Lippi sau Andrea Bocelli, care are o casă pe insulă, cântăreţul Enrico Nigiotti, Claudio Bisio, Maurizio Crozza şi mulţi alţii.

„Problema este că fiecare are propriile idei şi nu are indicii. Cei trei carabinieri de pe insulă sunt buni, fac tot posibilul, dar ar trebui să aibă mai multe piste de investigare, altfel este într-adevăr un mister de nerezolvat ”, a spus viceprimarul Mazzei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici