Locuitorii din Herson sunt mutaţi în zone unde problemele de încălzire sunt mai puţin grave

Cetăţenii din oraşul Herson, recent eliberat, situat în sudul ţării, unde Kievul spune că trupele ruseşti au distrus infrastructura critică, sunt în prezent mutaţi în zone unde problemele de securitate şi de încălzire sunt mai puţin grave, scrie Sky News.

240 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Herson sunt mutaţi în zone unde problemele de încălzire sunt mai puţin grave

Sursa foto: Profimedia

„A fost înfricoşător. Am aşteptat. Ne-am aşteptat băieţii până la sfârşit. Am aşteptat eliberarea noastră. Plecăm acum, pentru că este înfricoşător să dormim noaptea. Obuzele zboară deasupra capetelor noastre şi explodează. Este prea mult. Vom aştepta până când situaţia se va îmbunătăţi”, a spus Tetyana Stadnik.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat luni că jumătate din capacitatea energetică a ţării a fost pusă la pământ de rachetele ruseşti.

Între timp, într-un mesaj pe Telegram adresat locuitorilor din Herson - în special persoanelor în vârstă, femeilor cu copii şi celor bolnavi sau cu dizabilităţi - vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a postat o serie de modalităţi prin care locuitorii îşi pot exprima interesul de a pleca.

„Puteţi fi evacuaţi pentru perioada de iarnă în regiuni mai sigure ale ţării”, a scris ea, citând atât probleme de securitate, cât şi de infrastructură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici