Locuitorii din Katuniţa protestează din nou: "Ne temem că uciderea lui Anghel va fi muşamalizată"

Peste 100 de locuitori din satul bulgar Katuniţa, unde a avut loc un incident care a generat violenţe etnice în întreaga ţară la jumătatea lui septembrie, au blocat un drum pentru a denunţa faptul că problemele lor au fost deja uitate de autorităţi.

244 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Katuniţa protestează din nou: "Ne temem că uciderea lui Anghel va fi muşamalizată"

Locuitorii din Katuniţa protestează din nou: "Ne temem că uciderea lui Anghel va fi muşamalizată" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Protestatarii au blocat drumul către oraşul Sadovo, în apropiere de Plovdiv, în sudul Bulgariei, timp de o oră, în noaptea de luni spre marţi, relatează site-ul Novinite.com.

Noul protest intervine după ce duminică demonstranţi din Katuniţa au blocat principalul drum către Plovdiv în semn de nemulţumire.

La jumătatea lui septembrie, tânărul Anghel Petrov, în vârstă de 19 ani, a fost ucis în satul Katuniţa de asociaţi ai liderului rom Kiril Raşkov, supranumit "ţarul Kiro", incident care a generat o săptămână de proteste naţionaliste în marile oraşe bulgare cu privire la situaţia minorităţii rome, inclusiv încercări de pogrom împotriva cartierelor de romi, comise de grupări de extremă dreapta.

"Suntem aici din cauza inacţiunii instituţiilor. Ne temem că uciderea lui Anghel va fi muşamalizată", au declarat protestatarii citaţi de postul de radio Darik, adăugând că cer accelerarea procesului şi sentinţe corecte pentru asociaţii lui Raşkov care l-au accidentat mortal pe Anghel Petrov.

Locuitorii din Katuniţa cer, între altele, urgentarea procedurilor, formularea de acuzaţii "serioase" împotriva liderului mafiot rom Kiril Raşkov şi a familiei sale şi menţinerea în detenţie a nepotului acestuia. Ei acuză presa că furnizează o "acoperire" pentru instituţiile şi autorităţile responsabile, în vederea deturnării atenţiei publice cu ajutorul unor arme ilegale care au fost descoperite într-una dintre casele din sat ale familiei Raşkov.

Protestatarii din Katuniţa susţin că Raşkov şi asociaţii lui au stocat o cantitate mult mai mare de arme ilegale care nu a fost descoperită de poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici