Locuitorii din Oregon şi-au văzut casele arzând

  • 1.5 milioane de oameni şi-au evacuat casele, din cauza incendiului de vegetaţie din Oregon
  • Poliţia îi caută pe cei dispăruţi în flăcări
  • Wyatt Toft, un băiat de doar 13 ani, a murit cu câinele său în braţe
  • Oregon este în stare de urgenţă
522 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Oregon şi-au văzut casele arzând

Locuitorii din Oregon şi-au văzut casele arzând

Incendiile de vegetaţie au acaparat statul Oregon. Zeci de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. Lexi Soulious îţi povesteşte cum şi-a văzut casa arzând. Pompierii încearcă să stingă flăcările, iar poliţia îi caută pe cei dispăruţi. Un million şi jumătate de oameni au primit ordin să evacueze locuinţele. Oregon a intrat în stare de urgenţă. Zeci de locuitori sunt dispăruţi. Autorităţile spun că vremea începe să se răcească, iar situaţia se va îmbunătăţi.

Lexi Soulios, rezident în Talent: Eram în bucătărie, am văzut fum ridicându-se, valuri imense de fum negru veneau înspre noi. Suntem obişnuiţi cu incendiile, cu fumul. Dar restul cerului era albastru şi am ştiut. Soţul meu a zis „ia o geantă cu cele esenţiale” şi hai să mergem. Şi asta am făcut.

Nate Sickler, şerif în districtul Jackson: Ne vom da toată silinţa să cercetăm zonele în care putem găsi pe oricine care s-a pierdut printre flăcări

Kate Brown, guvernator Oregon: Vremea care alimenta aceste incendii, în ultimele zile, s-a potolit. Anticipăm o vreme mai rece şi umezeală în zilele ce vin, ceea ce e o veste foarte bună.

Peste 25 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile din California şi în jur de cinci în Oregon, printre care şi Wyatt Toft, un băiat de doar 13 ani. El a fost găsit într-o maşină, unde încerca să se adăpostească de flăcări, cu câinele în braţe, şi alături de bunica sa, Peggy.

Mama băiatului, Angela, încerca să îi salveze pe cei doi. Ea a supravieţuit, dar flăcările au desfigurat-o. Soţul ei a văzut-o în drum spre casă, dar nu a recunoscut-o. Chiar i-a spus că îşi caută soţia şi fiul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici