Londra a închis un program de recrutare a est-europenilor. Decizia va afecta zeci de mii de români şi bulgari care veneau anual la lucru în Marea Britanie

Ministerul britanic de Interne a decis închiderea unui program de recrutare a muncitorilor sezonieri est-europeni, în principal români şi bulgari, în agricultură, decizia fiind contestată de asociaţiile fermierilor, care avertizează că preţurile la legume şi fructe vor creşte.

660 afișări
Imaginea articolului Londra a închis un program de recrutare a est-europenilor. Decizia va afecta zeci de mii de români şi bulgari care veneau anual la lucru în Marea Britanie

Londra a închis un program de recrutare a est-europenilor. Decizia va afecta zeci de mii de români şi bulgari care veneau anual la lucru în Marea Britanie

Din dorinţa de a stimula angajarea britanicilor, Ministerul de Interne de la Londra a închis un program de recrutare a est-europenilor ca sezonieri în agricultură, scrie The Guardian.

Secretarul de stat pentru Imigraţie, Mark Harper, a anunţat că programul pentru sezonieri, în cadrul căruia 21.250 de români şi bulgari veneau anual la lucru în Marea Britanie, se va închide în decembrie. Programul, care exista de 60 de ani, permitea ca o treime dintre sezonierii care lucrează în agricultură să fie străini, în special est-europeni.

Decizia este contestată de Uniunea Naţională a Fermierilor, care avertizează că măsura va contribui la creşterea simţitoare a preţurilor legumelor şi fructelor.

Deputatul conservator britanic Peter Luff acuză Guvernul că evaluează greşit situaţia din agricultură: "Câmpurile de legume şi fructe vor sta nerecoltate în următorul sezon. Experienţa ultimelor decenii arată că britanicii nu vor face această treabă", a argumentat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici