Londra: Muncitorii români care lucrează la Parcul Olimpic ar putea fi concediaţi

Numeroşi muncitori români, care lucrează la construirea Parcului Olimpic, ce va găzdui Jocurile Olimpice din Londra în 2012, ar putea fi concediaţi din cauza temerilor privind angajarea lor în mod ilegal, relatează The Evening Standard în ediţia electronică.

68 afișări
Imaginea articolului Londra: Muncitorii români care lucrează la Parcul Olimpic ar putea fi concediaţi

Londra: Muncitorii români care lucrează la Parcul Olimpic ar putea fi concediaţi

Potrivit datelor oficiale, Autoritatea pentru organizarea Jocurilor Olimpice (ODA) a angajat 227 de muncitori din România, reprezentând şapte la sută din totalul forţei de muncă.

Autorităţile britanice au impus însă restricţii pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari, în momentul aderării celor două ţări la Uniunea Europeană, în 2007.

În aceste condiţii, cetăţenii celor două ţări est-europene pot lucra doar în posturi pentru muncitori necalificaţi - în domenii precum agricultura sau procesarea alimentelor - sau ca liber profesionişti, însă nici unul dintre acestea nu au legătură cu organizarea Jocurilor Olimpice.

Cei mai mulţi din muncitorii români care lucrează la construirea Parcului Olimpic sunt liber profesionişti. ODA a confirmat că mai mulţi muncitori liber profesionişti au părăsit deja şantierul Parcului Olimpic.

Citeşte şi

Londra prelungeşte restricţiile pe piaţa muncii impuse românilor şi bulgarilor

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici