Londra nu va trimite trupe suplimentare în Afganistan

Guvernul britanic a refuzat să trimită în acest an întăriri în Afganistan, după cum solicita înaltul comandament, a declarat fostul comandant al trupelor britanice de uscat, într-un interviu publicat, marţi, de The Sun.

18 afișări
Imaginea articolului Londra nu va trimite trupe suplimentare în Afganistan

Londra nu va trimite trupe suplimentare în Afganistan (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Exprimându-şi dezamăgirea faţă de membrii Guvernului lui Gordon Brown, generalul Richard Dannatt, care a trecut în rezervă luna trecută, a spus că trimiterea unui număr de 2.000 de militari suplimentari a fost refuzată. Trupele trebuie să lupte "cu o mână legată la spate", explică el, în contextul în care înaltul comandament solicită întăriri de la începutul lui 2009.

Circa 8.300 de militari britanici sunt desfăşuraţi în prezent în Afganistan, în special în provincia Helmand.

De la începutul intervenţiei în Afganistan în 2001, au fost ucişi 219 militari britanici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici