Londra: Opozantul georgian Badri Patarkaţişvili a murit din cauza unui infarct

Omul de afaceri Badri Patarkaţişvili, unul din liderii opoziţiei georgiene, a murit la Londra în urma unui infarct, a anunţat miercuri un post de televiziune georgian.

1 afișare
Imaginea articolului Londra: Opozantul georgian Badri Patarkaţişvili a murit din cauza unui infarct

Londra: Opozantul georgian Badri Patarkaţişvili a murit din cauza unui infarct

"Da, pot confirma această informaţie, a murit aseară", a afirmat Nona Gaprindaşvili, membru al echipei sale de campanie. Potrivit unui post public de televiziune georgian, omul de afaceri ar fi murit din cauza unui infarct.

"S-a întâmplat la ora 23.00 la locuinţa lui Badri din afara Londrei. Din câte ştiu de la rudele sale, moartea a fost provocată de probleme cardiace", a declarat Boris Berezovski, un prieten şi partener de afaceri al lui Patarkaţişvili.

Patarkaţişvili, în vârstă de 52 de ani, locuia la Londra de un an, după ce autorităţile georgiene l-au acuzat că organizează o lovitură de stat împotriva preşedintelui şi au emis un mandat de arestare pe numele său.

El a candidat la alegerile prezidenţiale din ianuarie, dar nu a revenit în ţară pentru a desfăşura o campanie electorală de teamă că ar putea fi arestat. A obţinut doar şapte la sută din voturile exprimate.

Patarkaţişvili era, de asemenea, acţionar la postul independent de televiziune Imedi, care a avut o atitudine antiguvernamentală până când a fost închis în noiembrie de autorităţi.

Publicaţia londoneză Sunday Times a publicat în decembrie un articol în care dezvăluia un posibil complot de asasinare a lui Patarkaţişvili, care a cerut Guvernului de la Tbilisi să demareze imediat o anchetă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici