Londra sub asediu: Violenţele şi jafurile s-au extins în estul şi sudul capitalei britanice - VIDEO, FOTO

Violenţele şi jafurile s-au extins în estul şi sudul Londrei, în noaptea de duminică spre luni, într-o serie de atacuri care le copiază pe cele din Tottenham, din noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit poliţiei, citate de Sky News.

5400 afișări
Imaginea articolului Londra sub asediu: Violenţele şi jafurile s-au extins în estul şi sudul capitalei britanice - VIDEO, FOTO

Londra sub asediu: Violenţele şi jafurile s-au extins în estul şi sudul capitalei britanice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe magazine din Brixton, în sudul Londrei, au fost vizate de jafuri, iar Brigada de pompieri a trimis şase unităţi pentru a stinge un incendiu la magazinul Foot Locker din zonă.

Alte magazine atacate de "grupări mici şi mobile", potrivit descrierii poliţiei, sunt Currys, Halfords şi Body Shop. Numeroase persoane au fost văzute cărând bunuri furate, inclusiv televizoare. Au fost jefuite de asemenea un magazin de telefoane mobile şi unul de articole sportive din Streatham.

Tulburări sporadice s-au înregistrat şi în nordul şi estul Londrei, printre zonele atacate fiind Turnpike Lane, Walthamstow, Chingford şi Leyton, unde au fost vandalizate numeroase magazine.

Trei ofiţeri de poliţie au fost transportaţi la spital după ce au fost loviţi de un vehicul care se deplasa cu viteză, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei Metropolitane. Ofiţerii efectuaseră arestări în Chingford Mount, Waltham Forest, după ce mai mulţi tineri au jefuit un magazin.

Poliţia a descris tulburările drept "activitate criminală copiată". "Aceasta este o situaţie provocatoare, cu mici zone de violenţă, jafuri şi dezordine care izbucnesc într-un număr de cartiere", a declarat comandantul Christine Jones. "Am mobilizat unităţi în toată Londra şi continuăm să acţionăm rapid pentru a răspunde la orice sesizări legate de criminalitate cât mai repede", a adăugat Jones.

Peste 100 de persoane au fost arestate în legătură cu jafurile din estul şi sudul Londrei, iar cel puţin nouă poliţişti au fost răniţi, pe lângă cei 26 răniţi sâmbătă seara.

Extinderea violenţelor intervine după ce mai mulţi tineri au fost implicaţi în confruntări cu poliţia duminică seara, când ofiţerii au mobilizat unităţi însoţite de câini pentru a respinge grupuri de persoane.

Tulburările din capitala britanică au loc după protestele violente din Tottenham (nordul Londrei), din noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma cărora zeci de persoane au fost arestate şi peste 25 de poliţişti răniţi. Violenţele au izbucnit după un protest paşnic faţă de moartea lui Mark Duggan, un bărbat de 29 de ani şi tată a patru copii, împuşcat de poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici