Lovitura de stat eşuată în Turcia. Noi mandate de arestare emise pe numele a 133 de militari, la trei ani de la confruntări

Autorităţile de la Ankara au emis mandate de arestare pe numele a 133 de militari pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, acuzat de Turcia că s-ar fi aflat în spatele tentativei de lovitură de stat din 2016, a anunţat agenţia Anadolu, citată de Reuters.

887 afișări
Imaginea articolului Lovitura de stat eşuată în Turcia. Noi mandate de arestare emise pe numele a 133 de militari, la trei ani de la confruntări

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pe numele a 133 de militari

Operaţiunea de reţinere a acestora are loc în provincia Izmir.

Administraţia de la Ankara îi atribuie clericului musulman turc Fethullah Gulen, care locuieşte în statul american Pennsylvania din 1999, organizarea complotului militar eşuat produs în Turcia pe 15 iulie 2016. Gulen a respins acuzaţiile.

În urma tentativei de lovitură de stat, peste 77.000 de persoane au fost arestate în Turcia, iar circa 150.000 de angajaţi din sectorul public au fost demişi în cadrul unor acţiuni de epurare a cadrelor.

Taguri:
turcia,
arestări,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici