Lovitură grea pentru Putin. O uriaşă companie chineză şi-a suspendat operaţiunile în Rusia

Socotită un aliat mai degrabă al Rusiei decât al lumii occidentale, China şi-a retras cel mai mare producător de drone din lume.

36988 afișări
Imaginea articolului Lovitură grea pentru Putin. O uriaşă companie chineză şi-a suspendat operaţiunile în Rusia

Lovitură grea pentru Putin. O compania chineză şi-a suspendat operaţiunile în Rusia

Compania chineză DJI, cel mai mare producător de drone din lume, a anunţat suspendarea operaţiunilor sale în Rusia. Compania de tehnologie cu sediul în Shenzhen, Guangdong, produce drone de uz civil şi deţine 70% din piaţa mondială în acest sector.

China este socotită un aliat al Rusiei, fiind somată în repetate rânduri de SUA să-şi precizeze punctul de vedere faţă de invadarea Ucrainei. Înaintea de startul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, Putin a mers să-l întâlnească pe omologul său chinez.

Apoi, s-a lansat teoria conform căreia asiaticii ştiau despre planurile lui Putin de a invada Ucraina, singura rugăminte adresată fiind să amâne momentul până după terminarea competiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici