LUARE DE OSTATICI, în nordul Franţei: Persoanele sechestrate au fost eliberate şi sunt "în siguranţă". Unul dintre autorii atacului este mort - VIDEO

Unul dintre autorii luării de ostatici din oraşul francez Roubaix a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar persoanele sechestrate sunt în siguranţă, anunţă autorităţile franceze, citate de site-ul cotidianului Le Point. Luarea de ostatici este rezultatul unei tentative de spargere, care nu are legătură cu atacurile teroriste de la Paris, potrivit Le Figaro.

26311 afișări
Imaginea articolului LUARE DE OSTATICI, în nordul Franţei: Persoanele sechestrate au fost eliberate şi sunt "în siguranţă". Unul dintre autorii atacului este mort - VIDEO

LUARE DE OSTATICI, în nordul Franţei: Persoanele sechestrate, eliberate. Unul dintre autorii atacului este mort

"Toţi ostaticii sunt în siguranţă", au transmis marţi seară autorităţile franceze.

"Unul dintre autorii atacului a fost împuşcat mortal în cursul asaltului forţelor de ordine, iar alţii au reuşit să fugă, fiind căutaţi", a comunicat Parchetul General al Franţei.

Un director de bancă, soţia şi cei doi copii au fost ţinuţi ostatici de patru indivizi înarmaţi cu mitraliere, într-o casă din orăşelul francez Roubaix, situat în apropierea frontierei cu Belgia.

Indivizii au recurs la luarea de ostatici după o tentativă de jaf la un magazin de bijuterii.

Doi ostatici reuşiseră să fugă acum aproximativ o oră, după care forţele de ordine au pătruns în clădire, eliberând alţi doi ostatici.

În schimbul de focuri, un atacator a fost împuşcat mortal, iar altul a fost reţinut. Alţi doi agresori au reuşit să fugă, au declarat surse din cadrul poliţiei. Informaţiile nu au fost confirmate oficial.

Luarea de ostatici nu pare să aibă legătură cu atacurile teroriste de la Paris, în care au fost omorâte 130 de persoane, au declarat oficiali locali, confirmând că este o tentativă de jaf.

"Potrivit concluziilor preliminare, nu este vorba de un act terorist, ci de o tentativă de jaf", a transmis un oficial din cadrul poliţiei locale.

"Autorii au încercat să efectueze o spargere, apoi, fiind căutaţi de poliţie, au luat ostatici", a comunicat Primăria locală.

Focuri de armă automată s-au auzit în zonă, a relatat La Voix du Nord. Un important dispozitiv de securitate a fost creat în orăşelul francez situat la frontiera cu Belgia.

Iniţial, locuitorii s-au temut că în zonă ar fi terorişti islamişti căutaţi în Franţa şi Belgia după atentatele comise pe 13-14 noiembrie la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici