Luarea de ostatici din Algeria - Bilanţ oficial: 37 de străini din opt ţări au fost ucişi. Teroriştii de la In Amenas au venit din nordul Mali

Treizeci şi şapte de străini, provenind din opt ţări, au fost ucişi în luarea de ostatici din Algeria, anunţă premierul ţării.

1022 afișări
Imaginea articolului Luarea de ostatici din Algeria - Bilanţ oficial: 37 de străini din opt ţări au fost ucişi. Teroriştii de la In Amenas au venit din nordul Mali

Luarea de ostatici din Algeria - Bilanţ oficial: 37 de străini din opt ţări au fost ucişi

"Treizeci şi şapte de străini, de opt naţionalităţi diferite" au fost ucişi în luarea de ostatici, a spus premierul Algeriei, Abdelmalek Sellal.

Este vorba de un bilaţ provizoriu, a precizat primul-ministru. Cinci străini sunt în continuare dispăruţi după atacul care a avut loc timp de patru zile, săptămâna trecută, la complexul gazifer In Amenas, situat în estul Algeriei, la frontiera cu Libia.

Potrivit premierului Abdelmalek Sellal, cei 32 de "terorişti" care au participat la luarea de ostatici au venit în Algeria din nordul statului Mali.

"Cei 32 de terorişti au venit din nordul Mali", a declarat Sellal într-o conferinţă de presă.

Premierul algerian a anunţat că atacatorii erau de naţionalitate algeriană, canadiană, egipteană, tunisiană, maliană şi mauritană.

Ei erau cu toţii membri ai grupării lui Mokhtar Belmokhtar, unul dintre fondatorii Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), pe care a părăsit-o în octombrie pentru a îşi fonda propria grupare.

Numeroşi ostatici străini ucişi în Algeria au fost "executaţi" cu câte un glonţ în cap, anunţă premierul Abdelmalek Sellal.

"Numeroşi străini au fost împuşcaţi în cap", a spus Sellal într-o conferinţă de presă desfăşurată în capitala Alger.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici