Lucrările Conferinţei de pace privind Siria au fost deschise la Montreux

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a deschis miercuri dimineaţa lucrările Conferinţei de pace privind Siria, la Montreux, în Elveţia, unde reprezentanţi ai regimului sirian şi opoziţiei în exil se întâlnesc pentru prima dată.

157 afișări
Imaginea articolului Lucrările Conferinţei de pace privind Siria au fost deschise la Montreux

Lucrările Conferinţei de pace privind Siria au fost deschise la Montreux

Delegaţia opoziţiei siriene, care a sosit cu întârziere, nu era prezentă în momentul în care Ban Ki-moon a deschis şedinţa.

"Lavrov şi Kerry au acţionat împreună cu mine, dar şi cu alţi parteneri, pentru a fi prezenţi împreună în această zi", a declarat Ban Ki-moon, deschizând şedinţa, în prezenţa reprezentanţilor a aproximativ 40 de ţări şi organizaţii.

Secretarul general al ONU a subliniat asupra "drumului extrem de dificil" în vederea organizării acestei reuniuni.

"Voi, delegaţii Guvernului sirian şi ai opoziţiei aveţi o ocazie enormă", le-a spus Ban Ki-moon reprezentanţilor sirieni.

Discursul secretarului general al ONU este urmat de cele ale ministrului rus de Externe Serghei Lavrov şi secretarului de Stat american John Kerry.

Delegaţiile preşedintelui Bashar al-Assad şi Coaliţiei siriene, condusă de către Ahmad Jarba, urmează, de asemenea, să ia cuvântul, înaintea reprezentanţilor celorlalte 40 de ţări şi organizaţii invitate la Montreux.

În opinia participanţilor este vorba despre căutarea unor soluţii pentru un obiectiv clar, şi anume încetarea ciclului infernal al violenţelor din Siria, unde războiul civil s-a soldat cu peste 130.000 de morţi şi a determinat milioane de sirieni să îşi părăsească locuinţele sau ţara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici