Lucrătorii feroviari britanici au intrat în grevă. Protestul va ţine o săptămână

Lucrătorii feroviari britanici au început marţi o grevă, perturbând întoarcerea la serviciu a milioane de navetişti. Potrivit sindicaliştilor, protestul va ţine o săptămână.

219 afișări
Imaginea articolului Lucrătorii feroviari britanici au intrat în grevă. Protestul va ţine o săptămână

Lucrătorii feroviari britanici au intrat în grevă. Protestul va ţine o săptămână

Greva din domeniul feroviar a început în ciuda încercărilor de a se ajunge la un compromis.

„Din cauza acţiunii sindicale, vor exista servicii de trenuri semnificativ reduse în întreaga reţea feroviară până duminică, 8 ianuarie. Trenurile vor fi mai aglomerate şi probabil vor începe să circule mai târziu şi se vor retrage mai devreme, iar în unele locuri nu vor exista deloc servicii", a declarat Network Rail, potrivit Reuters.

Marea Britanie se confruntă cu cele mai mari frământări ale sindicaliştilor din ultima jumătate de secol. Mişcările de protest sunt provocate în special de inflaţia galopantă care i-a afectat serios pe salariaţi.

Grevele repetate din domeniul căilor ferate au lovit reţeaua în ultimele luni. De asemenea, asistentele medicale, personalul de pe aeroporturi, paramedicii şi lucrătorii poştali s-au alăturat protestelor, cerând salarii mai mari pentru a ţine pasul cu inflaţia. În Scoţia, profesorii vor intra în grevă săptămâna viitoare.

Guvernul a declarat că nu-şi poate permite să le ofere lucrătorilor din sectorul public o creştere care să acopere inflaţia, ceea ce înseamnă că nu se întrevede un sfârşit la ceea ce unii au numit o nouă „iarnă a nemulţumirilor", cu referire la frământările care au cuprins Marea Britanie la sfârşitul anilor 70.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici