Lukaşenko culege cartofi, într-o campanie de imagine înaintea alegerilor prezidenţiale - FOTO

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko apare culegând cartofi, într-o campanie de imagine mai puţin obişnuită, înainte de alegerile prezidenţiale programate în octombrie, relatează Euronews.

215 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko culege cartofi, într-o campanie de imagine înaintea alegerilor prezidenţiale - FOTO

Lukaşenko culege cartofi, într-o campanie de imagine înaintea alegerilor prezidenţiale (Imagine: HEPTA/Mediafx Foto)

Cel mai puternic om din Belarus şi fiul său mai mic, Mikalai, au fost fotografiaţi duminică în timp ce culegeau cartofi şi pepeni, în grădina reşedinţei sale oficiale.

Potrivit serviciului de presă al preşedinţiei, familia şi un grup de persoane care a ajutat-o au cules împreună 70 de saci de cartofi şi pepeni care vor fi donaţi unor orfelinate şi case de bătrâni din ţară.

Imaginea unui tată muncitor poate fi interpretată ca o încercare de a atrage voturi în campania pentru alegerile prezidenţiale, programate în octombrie, însă semnificaţia oricărei strategii PR este îndoielnică, în contextul în care Lukaşenko se află la putere din 1994 şi este aproape sigur că va obţine al cincilea mandat.

Aleksandr Lukaşenko, pe care administraţia George W. Bush l-a catalogat în 2005 drept "ultimul dictator din Europa", nu este tocmai străin de o astfel de campanie de imagine neobişnuită.

În iulie, el a fost fotografiat alături de actorul francez Gerard Depardieu cosind iarbă la ferma sa de la nord de Minsk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici