Lukaşenko spune că va lupta alături de Rusia doar dacă Belarusul va fi atacat

  • Preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, a declarat joi că va ordona trupelor sale să lupte alături de aliatul Rusia doar dacă o altă ţară va lansa un atac împotriva Belarusului, a relatat agenţia de presă de stat Belta.
  • Lukaşenko, care a negat în repetate rânduri afirmaţiile Kievului şi ale Occidentului potrivit cărora ţara sa ar putea fi târâtă şi mai mult în războiul din Ucraina de partea Moscovei, a mai spus că intenţionează să se întâlnească vineri cu preşedintele rus Vladimir Putin.
1609 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko spune că va lupta alături de Rusia doar dacă Belarusul va fi atacat

Lukaşenko spune că va lupta alături de Rusia doar dacă Belarusul va fi atacat

Sunt pregătit să lupt cu ruşii de pe teritoriul Belarusului într-un singur caz: Dacă măcar un singur soldat vine pe teritoriul Belarusului pentru a-mi ucide poporul", a declarat Lukaşenko, în cadrul unei conferinţe de presă de joi. „Dacă ei comit o agresiune împotriva Belarusului, răspunsul va fi cel mai sever, iar războiul va căpăta o cu totul altă natură”.

Rusia a folosit Belarusul ca punct de plecare pentru invazia sa la scară largă în Ucraina anul trecut, lansând din această ţară ofensiva sa eşuată asupra capitalei ucrainene Kiev, potrivit Reuters.
 
O explozie de activităţi militare şi exerciţii comune ale forţelor aeriene între Rusia şi Belarus la începutul acestui an a reaprins îngrijorările că Minskul s-ar putea pregăti să joace un rol mai activ în conflict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici