Lukashenko: „Tranzitul exporturilor europene prin Belarus va fi interzis dacă UE va sancţiona ţara”

  • Lukashenko ameninţă cu interzicerea tranzitului exporturilor europene prin Belarus dacă vor exista sancţiuni.
  • Liderul ţării şi-a unit armata cu Rusia şi le-a cerut trupelor să fie pregătite de luptă.
  • Preşedintele a declarat că le va răspunde europenilor pe măsura sancţiunilor.
1870 afișări
Imaginea articolului Lukashenko: „Tranzitul exporturilor europene prin Belarus va fi interzis dacă UE va sancţiona ţara”

Lukashenko: „Tranzitul exporturilor europene prin Belarus va fi interzis dacă UE va sancţiona ţara”

Lukashenko a ameninţat că va interzice tranzitul exporturilor europene prin Belarus dacă Uniunea Europeană impune sancţiuni, relatează SBS News.

Liderul a ameninţat că va boicota porturile lituaniene dacă ţara lui va fi sancţionată.

„Am solicitat Guvernului să propună noi rute pentru fluxurile comerciale care vin din porturile lituaniene. Acestea vor fi direcţionate către alte porturi. Hai să vedem cum se vor descurca cu asta”, a declarat Lukashenko vineri, în cadrul unei vizite la o fabrică de lactate din estul Belarusului.

Lukashenko şi Putin au stabilit să-şi unească trupele militare dacă vor exista ameninţări din occident şi a ordonat armatei Belarusului să fie pregătită pentru luptă.

În acelaşi timp, liderul Belarusului a precizat că pe teritoriul ţării încă nu există niciun soldat rus.

În cursul zilei de joi, miniştrii de externe europeni i-au cerut lui Lukashenko să reorganizeze alegerile prezidenţiale. Lukashenko neagă că votul ar fi fost fraudat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici