Lula da Silva îl îndeamnă pe Zelenski să negocieze cu Putin în privinţa Crimeii : "nu poate să-şi dorească totul". Ce reacţie au avut ucrainenii?

  • Preşedintele brazilian propune ca Ucraina să cedeze Crimeea Rusiei pentru a opri războiul
  • Brazilia face parte din grupul economiilor emergente fondată de Vladimir Putin şi Hu Jintao în 2006, iar Lula da Silva a avut mai multe întâlniri cu dictatorul rus în mandatele anterioare
  • Cum a reacţionat Ministerul Ucrainean de Externe?
2972 afișări
Imaginea articolului Lula da Silva îl îndeamnă pe Zelenski să negocieze cu Putin în privinţa Crimeii : "nu poate să-şi dorească totul". Ce reacţie au avut ucrainenii?

Sursa Foto - Wikipedia Commons, Agência Brasil

Preşedintele Braziliei vrea pace, chiar şi cu preţul cedării Crimeii către Rusia 

Preşedintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a propus ca Ucraina să cedeze Peninsula Crimeea Rusiei pentru a pune capăt războiului, potrivit Le Figaro.

Preşedintele Braziliei a făcut propunerea într-o conferinţă de presă de pe 6 aprilie, joi. 

„[Preşedintele rus Vladimir Putin] nu poate captura teritoriul Ucrainei. Putem discuta despre Crimeea. Dar trebuie să se gândească la invazia lui […] Dar nici Zelensky nu poate obţine tot ce îşi doreşte [...] Lumea are nevoie de pace [...] Trebuie să găsim o soluţie”.

 Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a susţinut un apel video cu liderul brazilian Luiz Inácio Lula da Silva pentru a discuta despre implementarea Formulei de pace a Ucrainei.

Zelensky a mulţumit Braziliei pentru sprijinul acordat rezoluţiei Ucrainei privind pacea şi integritatea teritorială a ţării.

Cei doi lideri au discutat şi despre eforturile diplomatice care ar putea pune capăt agresiunii ruse şi ar putea aduce pacea în Ucraina şi în restul lumii.

Cum a reacţionat Ucraina? 

Ucraina a respins  propunerea preşedintelui brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, care sugerase că Kievul ar trebui să renunţe la Crimeea pentru a pune capăt războiului cu Rusia.

„Nu există niciun motiv legal, politic sau moral care să justifice să cedăm chiar şi un centimetru de pământ ucrainean”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, pe Facebook.

„Orice eforturi de mediere pentru restabilirea păcii în Ucraina ar trebui să se bazeze pe respectarea suveranităţii şi pe restabilirea deplină a integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a adăugat el, potrivit Kyiv Post

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici