Lumea islamică se pregăteşte pentru marele Hajj de la Mecca. Va fi primul pelerinaj fără restricţii pandemice din 2019 încoace

Pelerinajul anual de hajj în Arabia Saudită va reveni la nivel de dinainte de pandemie în acest an, după ce restricţiile au făcut ca comemorarea religioasă anuală să fie limitată din cauza preocupărilor legate de coronavirus, spun autorităţile saudite.

536 afișări
Imaginea articolului Lumea islamică se pregăteşte pentru marele Hajj de la Mecca. Va fi primul pelerinaj fără restricţii pandemice din 2019 încoace

Hepta

Pelerinajul sau Hajj, cerut de toţi musulmanii o dată în viaţă, reprezintă una dintre cele mai mari adunări de oameni din lume.

Va debuta luni, pe 26 iunie 2023 şi se va încheia sâmbătă, 1 iulie, transmite International Days

Înainte de pandemie, pelerinajul a atras milioane de oameni în fiecare an în oraşul sfânt al islamului, Mecca, unde se află Kaaba în formă de cub la care musulmanii se roagă de cinci ori pe zi.

În 2019, peste 2,4 milioane de oameni au participat la pelerinaj.

Dar în 2020, pe fondul restricţiilor declanşate de pandemie, Arabia Saudită a redus drastic hajj-ul.

Doar 1.000 de rezidenţi ai Arabiei Saudite au avut permisiunea să participe. A fost o mişcare fără precedent, nevăzută chiar şi în timpul epidemiei de gripă spaniolă din 1918, care a ucis zeci de milioane în întreaga lume.

În 2021, au participat aproximativ 60.000 de locuitori ai Arabiei Saudite. Anul trecut, 1 milion de credincioşi au fost la pelerinaj, transmite NPR 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici