Luptă între bande de presupuşi traficanţi în Mexic, soldată cu 21 de morţi

O luptă între două bande de presupuşi traficanţi s-a soldat cu 21 de morţi joi, în nord-vestul Mexicului, la aproximativ 20 de kilometri de la frontiera cu statul american Arizona, potrivit autorităţilor judiciare locale.

42 afișări
Imaginea articolului Luptă între bande de presupuşi traficanţi în Mexic, soldată cu 21 de morţi

Luptă între bande de presupuşi traficanţi în Mexic, soldată cu 21 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Confruntarea a opus, joi dimineaţă, "presupuşi traficanţi de (imigranţi) clandestini şi de droguri", a precizat Parchetul statului Sonora, care a menţionat că nouă arestări au fost efectuate după această luptă.

Mai multe vehicule şi arme de calibru mare au fost găsite în zonă, a declarat poliţia.

Presa locală, care citează surse oficiale, menţionează cel puţin 20 de morţi în zona confruntărilor şi nouă cadavre descoperite mai târziu în împrejurimi, dintre care cel puţin trei erau decapitate.

Cartelurile de droguri mexicane îşi dispută controlul traficului în întreaga ţară, dar războiul lor sângeros se concentrează de-a lungul celor 3.000 de kilometri de frontieră cu Statele Unite, primul client mondial de cocaină.

Reglările de conturi între bande şi confruntările cu armata şi poliţia s-au soldat cu 23.000 de morţi, o cifră record, de la sosirea la putere, în decembrie 2006, a preşedintelui Felipe Calderon. Acesta a ridicat la rangul de prioritate naţională lupta împotriva traficanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici