Lupta pentru putere în Rusia: Gruparea Wagner susţine că armata Moscovei nu a participat la operaţiunea Soledar

Grupul Wagner a publicat aseară un videoclip pe Telegram în care reiterează afirmaţia fondatorului său, Evgheni Prigojin, conform căreia forţele sale sunt singurele responsabile pentru operaţiunea de la Soledar, relatează CNN.

499 afișări
Imaginea articolului Lupta pentru putere în Rusia: Gruparea Wagner susţine că armata Moscovei nu a participat la operaţiunea Soledar

Lupta pentru putere în Rusia: Gruparea Wagner susţine că armata Moscovei nu a participat la operaţiunea Soledad

Declaraţia vine în contrast cu afirmaţiile Ministerul Apărării din Rusia, care susţinea că forţele militare regulate ale Moscovei au participat, de asemenea, la asaltul asupra oraşului.

Videoclipul prezintă doi bărbaţi, cu feţele acoperite, purtând salopete şi stând în ceea ce pare a fi un buncăr subteran, luminat de o lanternă.

„Suntem ofiţeri ai Forţelor Aeropurtate, declarăm că Forţele Aeropurtate nu au luat parte la asaltarea oraşului Soledar”, spune un bărbat.

„Asaltul asupra oraşului Soledar a fost efectuat doar de forţele PMC Wagner. Nici măcar nu am fost trimişi în acea direcţie”, se mai afirmă în video.

CNN subliniază că nu poate verifica identitatea bărbaţilor sau veridicitatea declaraţiei lor, dar comentează: „Este semnificativ faptul că Wagner a publicat-o, având în vedere că afirmaţiile legate de faptul că forţele ruse sunt responsabile pentru atacul din estul Ucrainei au devenit un punct-cheie de dispută în maşinaţiunile structurii de putere din Rusia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici