Luptătorii Wagner sub comanda lui Kadîrov? Liderul cecen spune că mercenarii se antrenează acum cu forţele sale

Un grup mare de foşti mercenari ruşi ai Wagner a început să se antreneze cu forţele speciale din regiunea sudică rusă Cecenia, a declarat luni liderul cecen Ramzan Kadîrov, potrivit Reuters.

711 afișări
Imaginea articolului Luptătorii Wagner sub comanda lui Kadîrov? Liderul cecen spune că mercenarii se antrenează acum cu forţele sale

Luptătorii Wagner sub comanda lui Kadîrov? Liderul cecen spune că mercenarii se antrenează acum cu forţele sale

Wagner a jucat un rol proeminent în unele dintre cele mai crâncene lupte din războiul Rusiei în Ucraina, dar viitorul său a fost pus sub semnul întrebării când liderul său Evgheni Prigojin a murit într-un accident bizar de avion în august, la două luni după ce a condus o revoltă împotriva conducerii de la Moscova.

Kadîrov a declarat într-un mesaj pe Telegram că un grup mare de foşti luptători din Wagner se află în pregătire intensivă cu propriile sale forţe speciale Akhmat.

"Mă bucur că astăzi în rândurile faimoasei unităţi (Akhmat) s-au alăturat luptători care au o experienţă excelentă de luptă şi care s-au dovedit a fi luptători curajoşi şi eficienţi", a spus el.

"Sunt încrezător că în următoarele bătălii ei se vor ridica pe deplin la înălţimea reputaţiei lor", a adăugat Kadîrov.

El a publicat un videoclip care arată soldaţi în antrenamente de luptă, inclusiv unii purtând însemnele Wagner pe uniforme şi măşti pe faţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici