Lupte grele în estul Ucrainei în jurul unui oraş distrus în timpul războiului

Ruşii au declanşat o nouă ofensivă masivă asupra oraşului ucrainean Avdiivka, încercând să-şi asigure controlul asupra regiunii de est Donbas, a anunţat luni armata ucraineană, citată de Reuters.

1435 afișări
Imaginea articolului Lupte grele în estul Ucrainei în jurul unui oraş distrus în timpul războiului

Avdiivka este un punct cheie pe front fiind situat la nord-vest de oraşul Doneţk ocupat de ruşi din regiunea estică Donbas.

„Inamicul a lansat ieri acţiuni masive de asalt cu sprijinul vehiculelor blindate în direcţiile Avdiivka şi Mariinka”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei Oleksandr Stupun pentru televiziunea ucraineană.

Linia frontului din estul Ucrainei s-a schimbat foarte puţin în ultimele săptămâni, deşi luptele au fost intense. 610 bombardamente de artilerie au fost consemnate lângă Avdiivka în ultimele 24 de ore.

Rusia încearcă să încercuiască micul oraş Avdiivka, care mai are doar aproximativ 1.500 de oameni rămaşi din populaţia sa de dinainte de război, de aproximativ 32.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici