Lupte între piraţi, pentru banii plătiţi în schimbul unei nave pe care se află şi un român

Grupări rivale de piraţi somalezi se luptă pentru o sumă uriaşă plătită ca răscumpărare pentru eliberarea petrolierului grecesc Maran Centaurus, din echipajul căruia face parte şi un român, au anunţat piraţii şi un oficial maritim, relatează BBC News Online.

85 afișări
Imaginea articolului Lupte între piraţi, pentru banii plătiţi în schimbul unei nave pe care se află şi un român

Lupte între piraţi, pentru banii plătiţi în schimbul unei nave pe care se află şi un român (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Luptele dintre piraţi arată că nava nu a fost încă eliberată, potrivit unui grup local care monitorizează acţiunile de piraterie în zonă. Aparent, o sumă cuprinsă între 5,5 şi şapte milioane de dolari, reprezentând răscumpărarea, ar fi fost lăsată pe puntea petrolierului.

Nava Maran Centaurus, al cărei echipaj este alcătuit din 16 filipinezi, nouă greci, doi ucraineni şi un român şi care transportă aproximativ două milioane de barili de petrol, a fost capturată la sfârşitul lui noiembrie.

La momentul plătirii răscumpărării, duminică, piraţii de la bordul petrolierului şi alţii aflaţi în ambarcaţiuni rapide se luptau între ei, trăgând focuri de armă.

"Problema acum este că piraţii de pe navă nu vor putea să se întoarcă la ţărm, din cauza luptelor", a declarat Ecoterra International, un grup cu sediul la Nairobi, care monitorizează navigaţia în largul Somaliei. "În prezent este un impas, dar nimeni nu poate prezice cum va evolua eliberarea".

Cargoul naviga în apropiere de Insulele Seychelles, în Oceanul Indian, la aproximativ 1.300 de kilometri de Somalia, atunci când a fost capturat de piraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici