Lupte pentru fiecare metru. Forţele Ucrainei au avansat 250 de metri în apropiere de Bakhmut, 200 de metri pe frontul Toretsk

Ucraina a raportat mai multe progrese astăzi, dar un avans semnificativ a fost blocat de sprijinul aerian rusesc primit de soldaţii Moscovei şi de "câmpuri minate" ce au fost dublate de drone kamikaze.

7947 afișări
Imaginea articolului Lupte pentru fiecare metru. Forţele Ucrainei au avansat 250 de metri în apropiere de Bakhmut, 200 de metri pe frontul Toretsk

Lupte pentru fiecare metru. Forţele Ucrainei au avansat 250 de metri în apropiere de Bakhmut, 200 de metri pe frontul Toretsk

Soldaţii au avansat 250 de metri în apropiere de Bakhmut, 200 de metri pe frontul Toretsk, în estul Ucrainei, şi între 500 de metri şi 1 km în direcţia oraşului portuar Berdyansk, a declarat ministrul adjunct al apărării.

Trupele s-au confruntau cu "câmpuri de mine continue care sunt combinate cu şanţuri antitanc". În plus sprijinul aerian rus a jucat un rol major în oprirea avansului trupelor ucrainene.

"Toate acestea se combină cu contraatacuri constante ale unităţilor inamice asupra vehiculelor blindate. Ruşii folosesc ATGM-urilor [rachete ghidate antitanc] şi drone kamikaze."

Rusia nu a recunoscut oficial niciun câştig ucrainean, susţinând în schimb că a respins atacurile.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici