M. Britanie: Poliţia va deschide o anchetă împotriva unor parlamentari

Poliţia britanică a anunţat vineri că va deschide o anchetă împotriva unor parlamentari implicaţi în scandalul deconturilor abuzive.

22 afișări
Imaginea articolului M. Britanie: Poliţia va deschide o anchetă împotriva unor parlamentari

Poliţia va deschide o anchetă împotriva unor parlamentari britanici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scotland Yard a declarat că a decis, după consultări cu Parchetul, "să deschidă o anchetă asupra presupuselor cheltuieli abuzive ale unui mic număr de deputaţi şi de lorzi".

Potrivit posturilor de televiziune BBC şi Sky News, doi deputaţi ai Partidului Laburist aflat la guvernare, David Chaytor şi Elliot Morley, ar fi cei vizaţi de anchetă.

Aceştia au fost deja nevoiţi să demisioneze din funcţiile deţinute pentru că au cerut rambursarea dobânzii pentru credite imobiliare pe care le plătiseră deja.

Scandalul cheltuielilor decontate de deputaţi, care a făcut obiectul unei reforme în profunzime, a condus la demisia a circa 20 de aleşi, între care mai mulţi membri ai Guvernului, şi la scăderea popularităţii premierului Gordon Brown până la un nivel record.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici