Macara masivă pusă în funcţiune pentru a îndepărta resturile podului din Baltimore

Cea mai mare macara operaţională de pe coasta de est a SUA este pregătită să cureţe resturile podului din Baltimore la câteva zile după ce o navă de marfă s-a ciocnit de acesta, scrie Reuters.

1126 afișări
Imaginea articolului Macara masivă pusă în funcţiune pentru a îndepărta resturile podului din Baltimore

Sursa foto: X

Macaraua, care poate ridica până la 1.000 de tone, a ajuns joi seara şi va începe probabil să extragă resturile din apă sâmbătă dimineaţa, potrivit purtătorului de cuvânt al Pazei de Coastă a SUA, Carmen Carver. O a doua macara va interveni pentru a ajuta, a spus ea.

Autorităţile statale şi federale se concentrează pe degajarea portului şi pe reconstrucţia podului după ce o navă de containere a intrat într-o coloană de susţinere a podului marţi dimineaţa.

Scafandrii au recuperat două corpuri ale muncitorilor dispăruţi, care reparau podul în momentul coliziunii. Se crede că alţi patru muncitori sunt sub apă. Toţi erau imigranţi din Mexic şi America Centrală.

Găsirea celorlalte cadavre este prioritatea principală, a declarat joi guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, într-o conferinţă de presă. Echipajele trebuie, de asemenea, să evalueze cum să scoată nava blocată, încărcată cu mii de containere şi prinsă de resturile podului.

Guvernul american a acordat statului Maryland 60 de milioane de dolari pentru a îndepărta resturile şi a începe reconstrucţia podului.

Locurile de muncă a aproximativ 15.000 de persoane a căror activitate se învârte în jurul funcţionării zilnice a portului sunt suspendate. Parlamentarii din Maryland caută să adopte o legislaţie de urgenţă pentru a asigura înlocuirea veniturilor celor afectaţi, a declarat săptămâna aceasta preşedintele Senatului statului.

Situaţia reprezintă un risc temporar pentru economia zonei, deoarece portul primeşte cea mai mare parte a importurilor de automobile din SUA şi este unul dintre cele doar patru de pe coasta de est a SUA.

Înlocuirea podului vechi de 47 de ani va necesita probabil „ani de muncă”, dar portul, ale cărui operaţiuni au depăşit recent nivelurile de dinainte de pandemie, ar putea fi redeschis în câteva săptămâni, „dacă resturile sunt îndepărtate rapid”, potrivit unui raport al Moody's.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici