Macron a vorbit la telefon cu Zelenski: Franţa va ajuta Ucraina să îşi redobândească suveranitatea

Preşedinţii Franţei şi Ucrainei, Emmanuel Macron şi Volodimir Zelenski, au avut o convorbire telefonică, duminică, despre situaţia de pe front, iar Macron a promis, în continuare, sprijinul Franţei pentru ca Ucraina să îşi redobândească suveranitatea.

1729 afișări
Imaginea articolului Macron a vorbit la telefon cu Zelenski: Franţa va ajuta Ucraina să îşi redobândească suveranitatea

Macron a vorbit la telefon cu Zelenski: Franţa va ajuta Ucraina să îşi redobândească suveranitatea

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a reiterat, în convorbirea telefonică avută, duminică, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, condamnarea fermă a anexării ilegale de către Rusia a patru regiuni ucrainene.

Macron a reafirmat hotărârea Franţei de a ajuta Ucraina să îşi redobândească suveranitatea deplină şi integritatea teritorială şi de a colabora cu partenerii săi europeni în ceea ce priveşte noile sancţiuni, potrivit Palatului Élysée.

Cei doi preşedinţi au discutat şi cu privire la situaţia din Zaporojie, care rămâne foarte îngrijorătoare.

Preşedintele francez a condamnat arestarea de către forţele ruseşti a directorului uzinei nuclearea din Zaporojie.

Cei doi preşedinţi au subliniat necesitatea urgentă, pe termen foarte scurt, de a permite rotaţia personalului ucrainean care asigură funcţionarea şi siguranţa instalaţiilor. De asemenea, preşedintele Macron şi-a reiterat angajamentul faţă de suveranitatea ucraineană asupra uzinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
macron,
zelenski,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici