Macron anunţă continuarea asistenţei pentru Ucraina, dar subliniază că nu vrea război cu Rusia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a semnalat luni că Administraţia de la Paris menţine disponibilitatea furnizării de muniţie Ucrainei şi ar putea instrui piloţi militari, dar a exprimat reticenţă privind posibilitatea livrării de avioane militare, pledând pentru evitarea unui război cu Rusia.

532 afișări
Imaginea articolului Macron anunţă continuarea asistenţei pentru Ucraina, dar subliniază că nu vrea război cu Rusia

La o zi după întâlnirea cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Emmanuel Macron a afirmat, într-un interviu acordat postului TF1, că a promis "muniţie suplimentară" şi a deschis posibilitatea "instruirii piloţilor" ucraineni, conform cotidianului Le Monde.

Instruirea piloţilor "ar avea loc împreună cu alte ţări europene care sunt pregătite. Cred că sunt discuţii în curs cu americanii", a subliniat Macron.

Însă liderul Franţei a părut să excludă furnizarea de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei. În privinţa avioanelor, "dezbaterea ar fi teoretică", a subliniat Macron.

Franţa va ajuta Ucraina "să întreţină vehiculele militare, sistemele de artilerie, acestea sunt lucrurile de care Ucraina are nevoie. Succesul contraofensivei va fi determinant. Dar nu practicăm un război împotriva Rusiei. Nu furnizăm arme care ar permite atingerea teritoriului rus. Şi nu slăbim capacităţile Franţei", a insistat Emmanuel Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici