Macron avertizează că victoria Rusiei în Ucraina ar pune în pericol securitatea Europei

  • Macron subliniază importanţa susţinerii Ucrainei şi avertizează că limitările în ajutor ar fi echivalente cu acceptarea înfrângerii.
  • Preşedintele francez recunoaşte posibilitatea trimiterii trupelor occidentale în Ucraina, dar subliniază că situaţia actuală nu cere această acţiune.
  • Criticând reticenţa în sprijinirea Ucrainei, Macron subliniază necesitatea unei poziţii hotărâte împotriva agresiunii ruse.
6253 afișări
Imaginea articolului Macron avertizează că victoria Rusiei în Ucraina ar pune în pericol securitatea Europei

Macron avertizează că victoria Rusiei în Ucraina ar pune în pericol securitatea Europei

Preşedintele francez Emmanuel Macron a subliniat situaţia critică din Ucraina, declarând că o victorie a Rusiei ar compromite semnificativ securitatea Europei, scrie Le Monde.

Într-un interviu televizat, Macron a reiterat importanţa susţinerii Ucrainei, etichetând conflictul drept ”existenţial pentru Europa noastră şi pentru Franţa”. A avertizat împotriva impunerii limitărilor asistenţei către Ucraina, subliniind că astfel de măsuri ar echivala cu acceptarea înfrângerii.

În timp ce Macron a recunoscut posibilitatea de a trimite trupe occidentale în Ucraina, a clarificat că situaţia actuală nu necesită o astfel de acţiune. Cu toate acestea, a subliniat că toate opţiunile rămân pe masă. Macron a accentuat faptul că orice decizie de escaladare a implicării militare ar depinde de acţiunile Moscovei, indicând că Franţa nu ar conduce o ofensivă în Ucraina, dar a afirmat necesitatea menţinerii puterii pentru pace.

Preşedintele francez a criticat reticenţa în susţinerea Ucrainei, subliniind necesitatea unei poziţii clare şi hotărâte împotriva agresiunii ruse. Acesta a afirmat că realizarea păcii în Ucraina necesită rezilienţă şi hotărâre, subliniind obiectivul de a împiedica Rusia să prevaleze în conflict.

Remarcile lui Macron intervin în contextul unui dezbateri şi manevre politice în curs în Franţa cu privire la strategia sa în Ucraina. Assemblée Nationale a aprobat recent sprijinul guvernului pentru Ucraina, subliniind angajamentul ţării în conflict. Poziţia lui Macron vizează unificarea eforturilor europene şi menţinerea presiunii asupra Rusiei, cu implicări atât pentru securitatea regională, cât şi pentru stabilitatea economică internă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici