Macron denunţă „fascinaţia Europei pentru autoritarism" şi cere un vot european

Aflat duminică la Berlin, preşedintele francez Emmanuel Macron a deplâns „fascinaţia pentru autoritarism" în Europa şi a făcut apel la populaţie să meargă la vot la viitoarele alegeri europene din 6-9 iunie pentru a „apăra" democraţia.

300 afișări
Imaginea articolului Macron denunţă „fascinaţia Europei pentru autoritarism" şi cere un vot european

Macron denunţă „fascinaţia Europei pentru autoritarism" şi cere un vot european

„Niciodată nu am avut atât de mulţi duşmani, atât în interior, cât şi în exterior (...) Cred că, în fond, ne confruntăm cu un fel de criză a democraţiei noastre", a declarat el în timpul unui schimb de replici cu preşedintele german Frank-Walter Steinmeier în faţa tinerilor, potrivit AFP.

„Forţa democraţiilor constă în dezbaterea permanentă a tuturor problemelor pentru a încerca să se ajungă la cea mai bună decizie pe care poporul o va alege", a spus el.

În prezent, „există un fel de fascinaţie pentru autoritarism care apare în propriile noastre democraţii", a afirmat el.

„Îi lăsăm pe naţionalişti şi adesea pe duşmanii democraţiei să ia toate dividendele democraţiei şi o criticăm din punct de vedere existenţial", a adăugat el. În acest context, „este important să mergem să votăm la alegerile europene pentru partidul pe care îl susţinem şi care este un partid care apără Europa", a pledat el.

„Europa este cea care face posibilă apărarea democraţiei, a absenţei hegemoniei pe continentul nostru şi a capacităţii de a răspunde împreună la aceste provocări", a insistat Macron.

Emmanuel Macron a sosit duminică în Germania pentru o vizită de stat de trei zile, menită să reafirme forţa parteneriatului franco-german şi să încerce să depăşească divergenţele privind problemele europene majore, de la războiul din Ucraina la rivalităţile comerciale.

„Faptul că Emmanuel Macron se află aici, că sărbătoreşte democraţia alături de noi, este un semnal că avem nevoie de o alianţă a democraţilor în Europa", a spus preşedintele german Frank-Walter Steinmeier.

Aceasta este prima vizită de stat - cea mai înaltă din punct de vedere protocolar - a unui preşedinte francez în Germania în ultimii 24 de ani.

Ea are loc cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
macron,
europa,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici