Macron şi directorul artistic al Paris 2024, întâlnire cu 500 de zile înainte de startul competiţiei

Preşedintele francez Emmanuel Macron va juca un rol important marţi (14 martie) în cadrul evenimentului prin care organizatorii vor marca cele 500 de zile rămase până la începerea Jocurilor Olimpice de anul viitor de la Paris.

153 afișări
Imaginea articolului Macron şi directorul artistic al Paris 2024, întâlnire cu 500 de zile înainte de startul competiţiei

După ce va lua prânzul cu sponsori şi parteneri cheie, el se va întâlni cu noul director artistic al ceremoniilor Paris 2024, Thomas Jolly, pentru a discuta despre aranjamentele care au fost puse la punct pentru deschiderea şi închiderea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, a relatat L'Equipe.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată să aibă loc pe 26 iulie anul viitor, nu va semăna cu nicio alta.

Ea va avea loc pe o porţiune de şase kilometri de-a lungul râului Sena, cu 70.000 de locuri cu bilet şi se aşteaptă ca, datorită biletelor gratuite, alte 400.000 până la 600.000 de persoane să asiste.

Macron îşi va încheia ziua cu un discurs şi o întâlnire cu 500 de oficiali din Île-de-France, regiunea care înconjoară capitala Franţei, care va avea loc în incinta prefecturii regionale.

A doua zi, ministrul Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, este aşteptată să ia cuvântul în faţa Consiliului de Miniştri pentru a face un update asupra organizării evenimentului.

Consiliul a fost descris de un comunicat oficial ca fiind "o oportunitate pentru executiv de a se asigura că fiecare dintre membrii guvernului, care sunt cu toţii direct sau indirect interesaţi de acest proiect care îi va mobiliza din ce în ce mai mult în lunile următoare, păstrează un nivel de angajament total faţă de acest proiect."

Obiectivul lui Macron, continuă comunicatul, este "de a se asigura că toată lumea, în cadrul tuturor ministerelor, precum şi în cadrul administraţiilor noastre, lucrează la o agendă şi o foaie de parcurs clară, pe care toate capcanele posibile sunt cunoscute şi anticipate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici