Macron vrea atingerea unui echilibru strategic în Europa. Se va întâlni cu Putin şi Zelensky

Preşedintele Emmanuel Macron se va întâlni cu Vladimir Putin şi Volodymyr Zelensky în discuţii separate săptămâna viitoare, notează Reuters.

400 afișări
Imaginea articolului Macron vrea atingerea unui echilibru strategic în Europa. Se va întâlni cu Putin şi Zelensky

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va întâlni cu liderul rus Vladimir Putin la Moscova pe 7 februarie, dar şi cu liderul Volodymyr Zelensky pe 8 februarie, pentru a discuta despre situaţia Ucrainei, în timp ce liderii lumii occidentale încearcă să evite un conflict major cu Rusia asupra Ucrainei.

Macron susţine că găsirea unei căi de negociere spre reducerea tensiunilor asupra Ucrainei reprezintă o prioritate, chiar dacă Statele Unite ale Americii au declarat că vor trimite 3.000 de soldaţi suplimentari în Polonia şi România, pe măsură ce Rusia a adunat trupe în apropierea Ucrainei.

Preşedintele francez a susţinut joi convorbiri telefonice separate cu liderii ruşi şi ucraineni pentru a încerca să facă progrese în ceea ce priveşte statutul regiunii Donbass, ca parte a eforturilor de a dezamorsa tensiunile.

În conversaţiile lor, Macron a subliniat rusului Vladimir Putin şi ucraineanului Volodymyr Zelensky importanţa de a discuta condiţiile pentru atingerea unui echilibru strategic în Europa, care să permită reducerea tensiunii pe teren şi să garanteze securitatea pe continent.

Statele Unite au mai spus joi că Rusia a formulat mai multe opţiuni ca scuză pentru a invada Ucraina, inclusiv utilizarea potenţială a unui videoclip de propagandă care arată un atac în scenă, deoarece Kremlinul a condamnat desfăşurarea de trupe americane în regiune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici