Madeleine Albright, fost Secretar de Stat al SUA, îl avertizează pe Donald Trump în privinţa politicii de izolare a NATO

Madeleine Albright, fostul Secretar de Stat al SUA, l-a avertizat pe Donald Trump împotriva politicii de izolare a NATO, transmiţându-i acestuia că securitatea naţională ”nu poate fi o activitate cu miză nulă”, informează The Guardian.

2944 afișări
Imaginea articolului Madeleine Albright, fost Secretar de Stat al SUA, îl avertizează pe Donald Trump în privinţa politicii de izolare a NATO

Madeleine Albright, fost Secretar de Stat al SUA, îl avertizează pe Donald Trump în privinţa politicii de izolare a NATO

Trump i-a alarmat pe mulţi în luna iulie, în cadrul Convenţiei naţionale a republicanilor, în momentul în care a acceptat nominalizarea partidului pentru preşedinţia SUA. În momentul respectiv, acesta a insinuat că SUA ar putea să nu protejeze alţi membri NATO în cazul în care aceştia nu ar contribui suficient la costurile militare, sugerând că statul american ar putea să retragă forţele militare NATO disponibilizate. Punctul forte al Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic (NATO) este forţa şi securitatea globală, un atac asupra unuia dintre membri organizaţiei, reprezintă un asalt şi asupra restul statelor.

În cadrul discursului său, Albright a prezis că Hillary Clinton nu va mai candida vreodată în cursa pentru Casa Albă, dar a afirmat că speră că o altă femeie va face asta curând.

”Sunt multe femei în sistem şi sper că o alta va candida din nou la preşedinţia SUA”, a spus Albright.

Madeleine Albright a susţinut-o în campania electorală americană pe Hillary Clinton. Aceasta se teme că Trump va anula decenii de progres cultural în cadrul egalităţii din societatea americană.

“Sper ca în momentul în care va fi mai bine informat îşi va schimba punctul de vedere, trebuie să fim clari în privinţa politicii securităţii naţionale americane care nu poate avea o activitate cu miză-nulă. Aceasta oferă posibilităţi de câştig şi sunt necesare compromisuri”, a spus Albright.

Totodată Madeleine Albright a avertizat în privinţa pericolelor retragerii trupelor NATO, subliniind importanţa vitală de a gestiona relaţiile SUA cu Rusia şi China şi de a adera la acordul nuclear cu Iranul, din 2015.

”SUA trebuie să se implice în politica externă. Dacă nu suntem implicaţi în aceasta, sistemul nu va funţiona sub nici o formă, iar un nou sistem nu poate fi creat”, a adăugat Albright.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici