Promisiunea lui Trump din campanie care înspăimântă cartelul celor 14 ţări producătoare de petrol

Misiunea OPEC de a regla preţurile petrolului a devenit mai dificilă odată cu rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, în urma căruia Donald Trump va deveni preşedinte, potrivit Reuters.

9482 afișări
Imaginea articolului Promisiunea lui Trump din campanie care înspăimântă cartelul celor 14 ţări producătoare de petrol

Misiunea Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol a devenit mai dificilă odată cu victoria lui Donald Trump

Cartelul celor 14 ţări producătoare de petrol se va confrunta cu o perspectivă sumbră asupra economiei globale şi cu o cerere slabă a petrolului. Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se teme de perspectiva creşterii producţiei de petrol din Statele Unite, pe fondul promisiunii lui Trump de a deschide toate perimetrele de pământ şi apă pentru explorarea combustibilului mineral.

Dinamica OPEC s-ar putea schimba, având în vedere promisiunea lui Trump de a înăspri politicile asupra Iranului, la doar câteva luni după ce companiile petroliere au început să se reîntoarcă în Republica Islamică Iran.

„Rezultatul alegerii din Statele Unite se adaugă provocărilor cu care se confruntă exportatorii de petrol din cauza unei posibile legături cu creşterea economică slabă într-o economie deja fragilă. Acest lucru reprezintă o presiune adiţională exercitată asupra cererii de petrol”, a declarat, pentru Reuters, istoricul specializat în petrol, Daniel Yergin, câştigătorul premiului Pulitzer şi vicepreşedinte al comisiei de experţi IHS Markit.

Sursele din cadrul OPEC au declarat că se aşteaptă ca preţul petrolului să rămână scăzut în zilele şi săptămânile care vor urma din cauza îngrijorării faţă de economia globală şi a nesiguranţei în ceea ce priveşte politicile lui Trump pentru Orientul Mijlociu.

Politicile energetice ale lui Trump nu au fost detaliate. Trump declara că este în favoarea eliminării reglementărilor din sectorul petrolier, deschizând regiunile federale pentru forare şi promiţând să reactiveze proiectul unei conducte de petrol transcanadiană şi transamericană şi să sprijine industria de cărbune.

Următoare întâlnire OPEC va avea loc pe 30 noiembrie.

Citeşte şi: MEDIAFAX HEADLINES
Citeşte şi: Comunicat de presă
Citeşte şi: MEDIAFAX HEADLINES

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici