Steaua CSM obţine prima victorie în FIBA Europe Cup la baschet masculin

Echipa de baschet masculin Steaua CSM Bucureşti a câştigat, miercuri, meciul de pe teren propriu cu deţinătoarea titlului din Slovacia, BC Prievidza, scor 82-71 (22-16, 15-23, 21-22, 24-10), în cea de-a patra rundă din grupa F a FIBA Europe Cup.

216 afișări
Imaginea articolului Steaua CSM obţine prima victorie în FIBA Europe Cup la baschet masculin

Steaua CSM obţine prima victorie în FIBA Europe Cup la baschet masculin

Partida s-a desfăşurat în Sala Polivalentă din Capitală. Steaua a început partida mai bine şi s-a desprins la şase lungimi în primele zece minute. A urmat un parţial de 45-36 în favoarea lui Prievidza în sferturile 2-3, pentru ca secvenţa decisivă să aparţină gazdelor. Steaua a fost mai bună în special pe faza defensivă, având un număr dublu de recuperări. Ambele echipe au avut o eficienţă asemănătoare de la două puncte (59%), în timp ce bucureştenii au fost mai buni de la linia de trei puncte (38% - 29%).

Nikola Malesevic a fost cel mai bun jucător al Stelei, cu 25 puncte, 2 pase decisive şi 7 recuperări. De la gazde s-au mai remarcat Cameron Long (17 puncte, 10 pase decisive şi 6 recuperări) şi Dave Dudzinski (13 puncte, 2 pase decisive şi 17 recuperări).

De la învinşi s-au evidenţiat Andre Jones (17 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări), Mario Ihring (12 puncte, 4 pase decisive, o recuperare) şi Rastko Dramicanin (11 puncte, o pasă decisivă, o recuperare).

Pentru Steaua au evoluat: Negoiţescu, Paul, Szijarto, Malesevic, Jevtovic, Long, Runkauskas, Baciu, Dudzinski. Antrenor: Claudiu Fometescu.

La Prievidza au jucat: Dowell, Ihring, Miljanic, Maric, Batina, Dramicanin, Korner, Jass, Magdolen, Jones. Antrenor: Miljan Curovic.

Ambele echipe au câte 5 puncte în urma acestui rezultat şi ocupă locurile 3, respectiv 4 în clasament. Bucureştenii au avantaj asupra slovacilor la egalitate în doi, întrucât Prievidza a învins la diferenţă de nouă puncte în tur.

Tot miercuri în grupa F, Bnei Herzliya (Israel) a trecut pe teren propriu de Lukoil Academic (Bulgaria), scor 84-79. Ambele formaţii au câte 7 puncte în clasament. Primele două poziţii asigură calificarea în runda următoare a FIBA Europe Cup.

Următorul meci al Stelei se va desfăşura în data de 16 noiembrie, în deplasare, cu Lukoil Academic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici