Madoff îşi va ispăşi pedeapsa într-una dintre cele mai bune închisori din Statele Unite

Omul de afaceri Bernard Madoff, în vârstă de 71 de ani, condamnat la sfârşitul lui iunie la 150 de ani de închisoare pentru o fraudă gigantică, îşi va ispăşi pedeapsa într-una dintre cele mai cunoscute închisori din SUA, în Carolina de Nord, a anunţat postul de televiziune ABC News.

20 afișări
Imaginea articolului Madoff îşi va ispăşi pedeapsa într-una dintre cele mai bune închisori din Statele Unite

Madoff îşi va ispăşi pedeapsa într-una dintre cele mai bune închisori din Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Madoff va fi transferat într-o închisoare de "primă clasă", renumită pentru personalul şi instalaţiile sale medicale, a anunţat postul de televiziune, precizând că aceasta se află în Butner, din Carolina de Sud (sud-est), la circa 650 de kilometri de New York.

Madoff şi soţia sa, Ruth, în vârstă de 68 de ani, se temeau că acesta va fi încarcerat într-o închisoare de maximă siguranţă îndepărtată, potrivit unor surse apropiate familiei fostului investitor financiar.

ABC a precizat, de asemenea, şi nu fără umor, că pedeapsa acestuia a fost redusă cu 20 de ani, citând documente aparţinând administraţiei penitenciare care anunţă că eliberarea acestuia a fost stabilită la data de 12 noiembrie 2139.

Cazul a debutat la 11 decembrie 2008, odată cu arestarea lui Bernard Madoff, imediat după ce acesta le-a mărturisit fiilor săi că a creat cea mai mare fraudă de la sfârşţitul anilor '70 şi până în prezent şi că a lăsat fără fonduri mii de investitori care i-au încredinţat banii lor.

Fostul "rege" de pe Wall Street şi fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei electronice, Nasdaq, a primit 13 miliarde de dolari, un portofoliu pe care a mărturisit că nu l-a investiti niciodată, în pofida faptului că le dădea asigurări clieţilor săi că vor înregistra profituri mai mari de 1 la sută pe lună.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici