MAE: Niciun cetăţean român nu a fost afectat în urma incidentului rutier din Trier

  • Ministerul Afacerilor Externe precizează că niciun cetăţean român nu a fost afectat în urma incidentului rutier produs marţi după-amiază în orăşelul german Trier.
  • Un vehicul a lovit un grup de persoane, în orăşelul german Trier. Incidentul rutier a avut marţi după-amiază într-o zonă pietonală
589 afișări
Imaginea articolului MAE: Niciun cetăţean român nu a fost afectat în urma incidentului rutier din Trier

MAE: Niciun cetăţean român nu a fost afectat în urma incidentului rutier din Trier

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Bonn, s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în presa germană, cu privire la incidentul produs la data de 1 decembrie a.c, în localitatea Trier, Republica Federală Germania şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii privind cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat reprezentanţii Consulatului General cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident”, anunţă MAE.

Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în conformitate cu prevederile legale şi în limita competenţelor.

„MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn: +49 228 68 38 135; +49 228 68 38 211; +49 228 68 38 244; +49 228 68 38 254, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: +49 (0)1735757585”, transmite MAE.

Un vehicul a lovit un grup de persoane, în orăşelul german Trier. Incidentul rutier a avut marţi după-amiază într-o zonă pietonală

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite în incidentul rutier produs în orăşelul german Trier, anunţă autorităţile germane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici