MAE: Rafael Grossi a câştigat a treia rundă pentru alegerea directorului AIEA. Procesul însă continuă cu o nouă rundă

MAE a anunţat că a treia rundă a votului formal pentru alegerea Directorului General al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a fost câştigată de Rafael Grossi, însă procesul de alegere continuă. Instituţia precizează că România sprijină candidatura ambasadorului Cornel Feruţă.

428 afișări
Imaginea articolului MAE: Rafael Grossi a câştigat a treia rundă pentru alegerea directorului AIEA. Procesul însă continuă cu o nouă rundă

MAE: Rafael Grossi a câştigat a treia rundă pentru alegerea directorului AIEA. Procesul însă continuă cu o nouă rundă

„Consiliul Guvernatorilor al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică s-a reunit la Viena, la 28 octombrie 2019, pentru a treia rundă de vot formal în vederea alegerii Directorului General al Agenţiei. Rezultatele votului exprimat cu acest prilej de statele membre în Consiliul Guvernatorilor au fost: ambasadorul Cornel Feruţă (14 voturi), Rafael Grossi (20 voturi). A fost înregistrată o abţinere”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituţia precizează că decizia nu este definitivă, deoarece procesul de alegere a Directorului General al AIEA va continua cu o nouă rundă de vot formal.

„Procesul de alegere a Directorului General al AIEA va continua în etapa următoare cu o nouă rundă de vot formal. Reamintim că pentru alegerea în această funcţie este nevoie de întrunirea a 2/3 din voturile celor 35 de state membre în Consiliul Guvernatorilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

MAE subliniază că România va promova în continuare activ candidatura ambasadorului Cornel Feruţă, Director General în exerciţiu al AIEA.

Taguri:
mae,
aiea,
feruţă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici