MAE: România va trimite 7 observatori la alegerile prezidenţiale din Ucraina, din 25 mai

România, la solicitarea OSCE, va participa cu 7 observatori pe termen scurt la misiunea de observare a alegerilor prezidenţiale anticipate din Ucraina, din 25 mai, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, MAE.

184 afișări
Imaginea articolului MAE: România va trimite 7 observatori la alegerile prezidenţiale din Ucraina, din 25 mai

MAE: România va trimite 7 observatori la alegerile prezidenţiale din Ucraina, din 25 mai (Imagine: Shutterstock)

"România, la solicitarea Biroului pentru Institutii Democratice (ODIHR) al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), va participa cu 7 observatori pe termen scurt la misiunea de observare a alegerilor prezidenţiale anticipate din Ucraina, prevăzute a avea loc în data de 25 mai", se arată în răspunsul Ministerului de Externe.

Potrivit MAE, observatorii, care se vor deplasa în Ucraina în perioada 20-29 mai, vor fi repartizaţi la secţiile de votare unde vor observa desfăşurarea procesului electoral de către OSCE/ODIHR.

Observatorii pe termen scurt vor fi repartizaţi în echipe de câte 2 persoane.

Ministerul de Externe informează că misiunea de observare a alegerilor prezidenţiale anticipate din Ucraina a OSCE/ODIHR este "cea mai mare misiune de acest gen din istoria organizaţiei, urmând a fi compusă din 900 de observatori pe termen scurt şi 100 de observatori pe termen lung". Observatorii pe termen lung se află deja în Ucraina, din 19 martie.

De asemenea, parlamentele naţionale ale statelor părţi la OSCE pot trimite, distinct, observatori pentru a monitoriza acest proces electoral din perspectivă parlamentară, precizează MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici