MAE suplimentează personalul din ambasada de la Roma şi deschide un nou consulat în Italia

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, într-un răspuns la o solicitare MEDIAFAX, că intenţionează deschiderea unui nou consulat în localitatea italiană Bari şi suplimentează personalul diplomatic din ambasada de la Roma. Demersul, după scandalul privind situaţia româncelor din Sicilia.

2172 afișări
Imaginea articolului MAE suplimentează personalul din ambasada de la Roma şi deschide un nou consulat în Italia

Ministerul Afacerilor Externe suplimentează personalul din ambasada de la Roma şi deschide un nou consulat în Italia

”Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor formulate de cetăţenii români pentru servicii consulare, care au cunoscut o creştere exponenţială în Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe a suplimentat progresiv personalul Secţiei Consulare a Ambasadei României la Roma. În prezent, MAE are în vedere o nouă completare a personalului Ambasadei, astfel încât să fie optimizată activitatea misiunii diplomatice în ceea ce priveşte comunicarea şi cooperarea cu comunitatea de români din Italia” spune Ministerul Afacerilor Externe, în răspunsul la solicitarea MEDIAFAX.

MAE are în vedere şi deschiderea unui nou consulat în Italia.

”În ceea ce priveşte sudul Italiei, MAE se află în etapele finale ale demersurilor pentru operaţionalizarea unui nou consulat al României, în localitatea Bari, care va contribui în mod semnificativ la facilitarea accesului cetăţenilor români din regiune la serviciile de asistenţă şi protecţie consulară”, mai precizează MAE.

Decretul privind deschiderea unui nou consulat al României în Italia a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis în septembrie 2015.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici