MAE urmăreşte cu preocupare evoluţiile din Egipt. Ambasada la Cairo, în contact cu românii din zonă

MAE urmăreşte cu preocupare evoluţiile din Egipt şi deplânge pierderile de vieţi omeneşti şi distrugerile materiale, informează ministerul, menţionând totodată că Ambasada la Cairo este în contact cu cetăţenii români prezenţi în Egipt şi este pregătită să acorde ajutorul necesar, în caz de nevoie.

280 afișări
Imaginea articolului MAE urmăreşte cu preocupare evoluţiile din Egipt. Ambasada la Cairo, în contact cu românii din zonă

MAE urmăreşte cu preocupare evoluţiile din Egipt. Ambasada la Cairo, în contact cu românii din zonă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Afacerilor Externe român susţine apelul Înaltului Reprezentant UE Catherine Ashton privind necesitatea ca toate părţile implicate să dea dovadă de reţinere pentru stoparea confruntărilor violente şi restabilirea calmului. De asemenea, reiterează necesitatea respectării drepturilor fundamentale ale omului şi libertăţilor cetăţeneşti şi încurajează dialogul dintre toate părţile implicate pentru identificarea soluţiilor optime pentru reluarea procesului politic de tranziţie democratică", se arată într-un comunicat transmis miercuri de MAE.

Ambasada României la Cairo este în contact cu cetăţenii români prezenţi în Egipt şi este pregătită să acţioneze în funcţie de situaţie pentru a le acorda ajutorul necesar, în caz de nevoie, menţionează sursa citată.

Guvernul egiptean a introdus interdicţii de circulaţie pe timp de noapte la Cairo şi în alte 11 provincii ale ţării, după violenţele soldate cu zeci de morţi, informează AFP.

"În contextul decretării stării de urgenţă, au fost impuse interdicţii de circulaţie începând cu ora 19.00 până la ora 6.00 dimineaţa", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului egiptean.

Măsurile se aplică la Cairo şi în provinciile Gizeh, Alexandria, Beni Sueif, Minya, Assiout, Sohag, Beheira, Sinaiul de Nord şi de Sud, Suez şi Ismailia.

Egiptul traversează o perioadă de criză profundă care s-a accentuat pe 3 iulie, când armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi.

Forţele de ordine au intervenit miercuri pentru dispersarea susţinătorilor lui Morsi, violenţele soldându-se cu peste 100 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici