Mafia italiană spală în Elveţia banii proveniţi din traficul de ţigări

Zece persoane care au legături cu mafia italiană sunt acuzate de autorităţile elveţiene că au spălat peste un miliard de dolari, bani proveniţi din traficul de ţigări.

41 afișări
Imaginea articolului Mafia italiană spală în Elveţia banii proveniţi din traficul de ţigări

Mafia italiană spală în Elveţia banii proveniţi din traficul de ţigări

"De-a lungul timpului, Camorra şi Sacra Corona Unita au folosit Elveţia pentru a reinvesti banii pe care i-au făcut ilegal", au spus, luni, reprezentanţi ai Parchetului.

Cele zece persoane - cinci elveţieni, trei italieni, un spaniol şi un francez care stă în Elveţia - sunt acuzate de participare sau susţinere a grupurilor de crimă organizată şi de spălare de bani.

"Ei ar fi pus bazele pieţei negre a ţigărilor în Italia în anii '90", a precizat Parchetul. "Banii din activităţile ilegale ale grupurilor de crimă organizată Camorra şi Sacra Corona au fost injectaţi în sistemul bancar elveţian prin intermediul birourilor de schimb din cantonul Ticino", se precizează în comunicat.

Potrivit Parchetului, de la începutul anilor '90 până în 2001, banii spălaţi au depăşit cu mult un miliard de dolari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici