Mafia siciliană restabileşte legăturile cu SUA

Mafia siciliană îşi reconstruieşte reţelele în SUA, conform unui raport parlamentar italian care susţine că faimoasa Cosa Nostra şi-a trimis oameni în Statele Unite pentru a restaura alianţele pierdute în războaiele dintre clanurile mafoite din anii '80, informează BBC News, joi.

577 afișări
Imaginea articolului Mafia siciliană restabileşte legăturile cu SUA

Marlon Brando, în rolul lui Don Vito Corleone din filmul "Naşul" (1972), în regia lui Francis Ford Coppola

Raportul arată că, deşi mafia îşi menţine influenţa în afacerile cu droguri, aceasta îşi extinde aria şi către alte zone, precum jocurile de noroc online.

În ciuda faptului că este strâns legată de crima organizată italiană, Cosa Nostra a devenit o organizaţie separată în Statele Unite.

Luna aceasta, însă, FBI a lansat operaţiunea Old Bridge, pentru a analiza legăturile create între Sicilia şi New York şi, ulterior, a dezvăluit detalii despre acestea, numind 80 de gangsteri, inclusiv capii familiei mafiote Gambino din SUA, despre care crede că sunt implicaţi în restabilirea contactelor.

Potrivit sursei citate, comisia italiană anti-mafia a spus că Old Bridge a fost un succes remarcabil, dar aceasta arată că legăturile între Cosa Nostra şi "verii americani" sunt, din nou, solide. Comisia a mai spus că cei mai importanţi membri Cosa Nostra sunt trimişi în New York, în vreme ce aceia excluşi de mafie în timpul războaielor dintre clanuri sunt primiţi înapoi în Sicilia.

Angela Napoli, membră a comisiei anti-mafie, a afirmat că sarcina de a înfrânge Cosa Nostra revine politicienilor italieni - care trebuie să depună mai mult efort - dar şi martorilor care au curajul să dea informaţii.

Comisia susţine că nu primeşte destul sprijin, în vreme ce persoanele aflate în programul de protecţie a martorilor spun că se simt abandonate de autorităţi. În consecinţă, numărul celor care se oferă să depună mărturie este în scădere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici