Mai multe persoane pregăteau revolte în Ucraina pentru a crea instabilitate. Poliţia i-a arestat

Poliţia ucraineană a reţinut duminică un grup de persoane suspectate că pregăteau revolte în masă în capitala Kiev şi în alte oraşe pentru a provoca instabilitate în contextul creşterii tensiunilor cu Rusia vecină, a declarat luni ministrul ucrainean de interne.

4997 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane pregăteau revolte în Ucraina pentru a crea instabilitate. Poliţia i-a arestat

Ministrul de interne Denys Monastyrskiy a declarat, în cadrul unui briefing televizat, că aproximativ 5.000 de persoane ar urma să participe la revolte şi ciocniri cu poliţia în cinci oraşe din nordul şi centrul Ucrainei.

"Această acţiune, care a fost planificată în avans, a avut iniţial ca scop acţiuni violente şi organizarea de revolte şi nu a avut nimic de-a face cu protestele paşnice", a spus el. "A fost ... destinată tocmai pentru a agita şi destabiliza situaţia din Ucraina", notează Reuters.

Ministrul nu a spus câte persoane au fost reţinute sau cine se afla în spatele tulburărilor planificate.

Statele Unite şi alte ţări occidentale au declarat că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă invazie pe teritoriul ucrainean după ce a masat peste 100.000 de soldaţi în apropierea graniţei, iar Ucraina a declarat că Rusia încearcă să o intimideze şi să o destabilizeze. Rusia, care a anexat Peninsula Crimeea în 2014 şi susţine rebelii pro-ruşi din estul ţării, a negat în mod repetat că intenţionează să invadeze din nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici